Waarom is het handig om in Rotterdam te wonen?

Waarom is het handig om in Rotterdam te wonen?

Rotterdam is een moderne, dynamische stad met veel te bieden. Of je nu op zoek bent naar een inspirerende omgeving met veel culturele belevenissen, een levendige stad met veel restaurants en winkels of een stad met een prachtig stadslandschap, Rotterdam heeft het allemaal. Het is een stad waar je kunt genieten van alles wat het leven te bieden heeft en waar je je thuis voelt. Maar waarom is het handig om in Rotterdam te wonen? Om te beginnen heeft de stad een uitstekende infrastructuur, met een goede verbinding met de rest van Nederland en het buitenland. Er is een goed openbaar vervoer, waaronder metro’s, trams en bussen. Daarnaast ligt Rotterdam centraal gelegen, waardoor het gemakkelijk is om naar andere steden te reizen. De stad heeft ook veel attracties, zoals musea, theaters, winkels en restaurants. Kortom, Rotterdam biedt veel voordelen voor iedereen die er woont.

Inhoudsopgave

Wat maakt Rotterdam zo bijzonder?

Rotterdam heeft een rijke geschiedenis, waardoor het veel te bieden heeft op cultuurgebied. In de stad vind je veel kunst- en cultuurhistorische bezienswaardigheden, zoals een grote verzameling moderne kunst, de Erasmusbrug en het Erasmusgebouw. Maar ook de Rotterdamse haven is bijzonder door de grootschalige industrie. Rotterdam is een stad met een internationale uitstraling, waar Nederlandse cultuur en internationale kunst en cultuur elkaar ontmoeten.

Uitstekende infrastructuur

Rotterdam heeft een uitstekende infrastructuur, waardoor je gemakkelijk van A naar B kunt reizen. Zo beschikt de stad over een goed openbaar vervoer met metro’s, trams en bussen. Daarnaast zijn de meeste Rotterdamse stations goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en andere mensen met een beperking. De Rotterdamse haven is een van de grootste havens ter wereld, waardoor het vakantieseizoen altijd erg druk is. In de zomermaanden wordt er veel gevaren naar de zon.

Goed openbaar vervoer

Als inwoner van Rotterdam kun je gemakkelijk de trein nemen naar bijvoorbeeld Den Haag, Schiphol of Amsterdam. De treinverbindingen zijn goed en regelmatig, en het treinkaartje is over het algemeen goedkoop. Ook kan iedereen met een OV-chipkaart reizen, zodat je de reisgegevens op internet kunt bijhouden. Voor trams en bussen geldt dat je in Rotterdam geen OV-chipkaart nodig hebt, maar een strippenkaart. Deze kun je aanschaffen bij de meeste supermarkten en kiosken.

Centrale ligging

Rotterdam heeft een centrale ligging tussen de Randstad en België. Misschien niet zo bijzonder, maar het is wel praktisch om op korte afstand van Amsterdam, Den Haag en Brussel te wonen. Zo kun je gemakkelijk naar andere steden reizen, of er een dagtrip naar ondernemen. Daarnaast bestaat het Schiekwartier in Rotterdam uit meerdere kleine stadsdelen die elk een eigen karakter hebben. Zo is er het Schiekwartier met de bruisende kern, het Schiebroek met de rustige wijken en het Gerechtelijk Quartier met de bekende kroegen en eethuizen.

Attracties

Rotterdam heeft veel te bieden op het gebied van attracties. Zo is er het Rotterdamse Museum, dat de geschiedenis van de Rotterdamse haven en stad in beeld brengt. En is er het NEMO Science Center waar je kennis kan maken met de wereld om je heen. Bij het NEMO vind je ook het aquarium van Nederland. Daarnaast kun je er een verblijf in een hotel boeken, vergaderen of een feest organiseren. In Rotterdam kun je ook een bezoek brengen aan de Erasmusweg, waar de Erasmusbrug en het Erasmusgebouw te vinden zijn. Hier kun je genieten van de Rotterdamse skyline.

Voordelen voor inwoners

Als Rotterdammer heb je veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een inwoner van Den Haag of Utrecht. Zo betaal je in Rotterdam minder belasting dan in Den Haag en Utrecht. Daarnaast krijg je bij het openbaar vervoer in Rotterdam al een korting als je inwoner van de stad bent. Daarnaast mag je gratis gebruik maken van het Rotterdam Stadion als je inwoner van Rotterdam bent. En krijg je bij de bibliotheek ook een gratis lidmaatschap als je inwoner van Rotterdam bent.

Cultuur

Er zijn veel bezienswaardigheden in Rotterdam, waardoor het een inspirerende stad is om in te wonen. Zo kun je in het Euromastgebouw van Rotterdam genieten van het uitzicht op de stad en de haven. De Erasmusbrug is een wereldberoemde brug tussen de Erasmusparken en het Witte de Withgebouw. En kun je in het Erasmusgebouw kennis maken met de geschiedenis van Rotterdam en de maatschappij.

Uitgaansleven

Rotterdam heeft een groot uitgaansleven, waar je kunt genieten van het uitgaan in de stad. Zo kun je een bezoek brengen aan de Dak in de Groene Meij, waar je kunt genieten van een film, muziek of een theatervoorstelling. Je kunt ook een bezoek brengen aan een van de vele clubs en discotheken in de stad, waar je kunt genieten van een groot uitgaansleven. Er zijn clubs voor elk soort muziek, van pop en hiphop tot house.

Rotterdamheadfirst.nl

Rotterdamheadfirst.nl

Op deze blog kan je alles lezen over Rotterdam. Van feitjes, hotspots tot de leukste bedrijven.

Wist jij dat als je met je hond door Rotterdam loopt, zorg dan dat hij niet naar een voorbij rennende kat blaft! Dit kan je €130 kosten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *