Hoe werkt search engine advertising?

Hoe werkt search engine advertising?

Search engine advertising (SEA) is een effectieve manier om meer bezoekers naar een website te lokken en meer verkopen te genereren. Het is een relatief nieuwe manier van online adverteren waarbij advertenties worden weergegeven op zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Het is een krachtig en betaalbaar hulpmiddel voor bedrijven die meer bezoekers willen naar hun website en hun online verkoop willen verhogen. Met SEA kunnen bedrijven gericht adverteren voor een bepaalde zoekopdracht, waardoor hun advertentie alleen wordt weergegeven wanneer een gebruiker zoekt naar een bepaald product of dienst. SEA is een veelzijdig advertentiemiddel waarmee bedrijven hun online aanwezigheid kunnen verbeteren en meer klanten kunnen aantrekken. In deze blogpost gaan we dieper in op hoe search engine advertising werkt.

Inhoudsopgave

Wat is search engine advertising?

Search engine advertising (SEA) is een manier van online adverteren waarbij reclame-uitingen worden weergegeven op zoekmachines. Deze SEA-advertenties worden gepresenteerd wanneer een zoekopdracht wordt ingevoerd en kunnen worden aangepast aan de zoekopdrachten, de zoekmachine gebruikers, of de intent van de gebruiker. SEA is een krachtig en betaalbaar hulpmiddel voor bedrijven die meer bezoekers willen naar hun website en hun online verkoop willen verhogen.

Waarom SEA gebruiken?

Het gebruik van SEA is een goede manier om meer bezoekers naar je website te trekken en meer verkopen te genereren. Alhoewel SEA een relatief nieuwe manier van online adverteren is, is dit sterk in opkomst. Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven voor SEA kiezen: – SEA is een goedkope manier om online adverteerders te bereiken. Je kunt met een kleine investering een groot bereik realiseren door de goedkope SEA-advertenties meermaals te laten weergeven. – SEA is een tijdloze manier van online adverteren die op verschillende momenten van de dag kan worden uitgevoerd. Zo kan een bedrijf 24/7 adverteren. – SEA is een betrouwbare manier van online adverteren waarmee een bedrijf een groot bereik kan realiseren. SEA is een betrouwbaar middel omdat de zoekopdrachten bepaald worden door de zoekmachine gebruikers en niet door het bedrijf. – SEA is een manier van online adverteren waarbij je werkt voor een continuering. Je bent niet afhankelijk van één zoekopdracht, maar van meerdere. – Een SEA-campagne is eenvoudig in te stellen en te beheren. Dit komt doordat de SEA-bureaus zoveel data gebruiken om de SEA-campagne te optimaliseren.

Hoe werkt search engine advertising?

Bij SEA wordt er gekeken naar het zoekgedrag van gebruikers. Daarop worden SEA-advertenties gebaseerd. Het SEA-adverteerders richten zich op zoektermen, zoekopties en de intent van de zoekenden. Het opzetten van een SEA-campagne start met het bepalen van de insteek van de advertentie. Hierbij is het belangrijk om te focussen op één zoekterm. Om de opbrengst van de advertentie te optimaliseren, is het ook belangrijk om de zoekterm te segmenteren. Vervolgens wordt er een geprijsd actieplan gemaakt om de SEA-campagne te optimaliseren. Tot slot moet er nog een advertentie worden ontwikkeld om de SEA-campagne te starten.

Targeting

Met targeting kun je een SEA-advertentie aanpassen aan de zoekopdracht van de gebruiker. Dit is een belangrijke stap in het opzetten van een SEA-campagne. Je kunt de SEA-advertentie aanpassen op het zoekgedrag van gebruikers door het selecteren van zoektermen, zoekopties en intent van de gebruiker. Bij targeting kan je kiezen voor: – Location targeting: bij targeting op locatie selecteer je een land of een stad waar je de SEA-advertentie wil laten zien. – Language targeting: bij targeting op taal selecteer je de taal waar de SEA-advertentie in gepresenteerd wil worden. – Device targeting: bij targeting op apparatuur (devices) selecteer je op welke apparaten en platformen je de SEA-advertentie wil laten zien.

Bieden

Bieden is een belangrijke stap in het opzetten van een SEA-campagne. In het bieden kun je de SEA-advertentie aanpassen op de concurrentie. Het bieden is eenvoudig te verklaren: het is een betaalplan waarmee je de SEA-advertentie op de eerste pagina van de zoekresultaten naar boven wilt laten komen. Hoe hoger het bieden, hoe hoger de SEA-advertentie staat. Voor SEA-advertenties wordt er een eindbedrag betaald. Dit eindbedrag wordt bepaald door de zoekmachine naar een maximum te gaan. Het bieden kan op twee manieren: – Fixed price bidding: bij fixed price bidding betaal je een vast bedrag. Door het vaststellen van een marktprijs vergroot je de kans op een hogere positie in de zoekresultaten. – CPM (cost per thousand impressions): bij CPM betaal je een kosten per duizend weergaves van de SEA-advertentie.

Prijsstelling

Prijsstelling is een belangrijke stap in het opzetten van een SEA-campagne. Op basis van de targeting van de SEA-advertentie kan je een groep mensen selecteren. De groep mensen moet een zoekopdracht hebben waar de SEA-advertentie op is gebaseerd. Bij prijsstelling kun je kiezen voor een CPM of een CPC. Hoe hoger het bedrag, hoe

Rotterdamheadfirst.nl

Rotterdamheadfirst.nl

Op deze blog kan je alles lezen over Rotterdam. Van feitjes, hotspots tot de leukste bedrijven.

Wist jij dat als je met je hond door Rotterdam loopt, zorg dan dat hij niet naar een voorbij rennende kat blaft! Dit kan je €130 kosten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *